2012-04-19

SPAGHETTI ALLA CARBONARA

Spaghetti alla Carbonara

Hozzávalók (4 főre):
500 g olasz spaghetti
250 g húsos bacon szalonna (eredetileg "Guanciale")
4 tojássárgája + 1 egész tojás 

Pecorino Romano (vagy esetleg Grana Padano) sajt
feketebors



Elkészítése:
Kis darabokra vagy csikokra vágjuk a jó húsos bacon szalonnát (nagyon alkalmas a csomagolt is, de eredetileg "Guanciale"-t kellene használni), felmelegítjük nagy serpenyőben zsiradék nélkül, majd sok fekete borsot őrlünk rá.


Kis lángon melegítjük néhány percig, de ne pirítsuk meg! Majd levesszük a serpenyőt a tűzről.

Feltesszük főni a tésztát (lásd: Tészta főzés).

Közben felverjük a tojásokat (általában 1 tojássárgája / fő (vagy / 100 g tészta) + 1 egész tojás) egy mélytányérban, rakjunk még hozzá borsot és szórjunk bele 100 g Pecorino Romano sajtot és keverjük jól össze. Ez a sajt általában az Auchan-ban kapható.

Ha a tészta fogkeményre főtt, leszűrjük, majd gyorsan beleöntjük a serpenyőbe.

Azonnal összekeverjük a szalonnával, adunk hozzá még borsot, ráöntjük az előbb elkészített tojást és gyorsan tovább keverjük.


Visszatehetjük a tűzre, kis lángon kb. 1-1,5 percig, folyamatosan keverve. Nem szabad, hogy „rántotta” legyen a tojásból, krémes kell, hogy maradjon.

Ezután tálaljuk, és a tányérban szórhatunk még rá sajtot.

És már kész is van az igazi olasz Carbonara!

A Carbonara-t kizárólag spaghetti tésztával készítjük (vagy esetleg még Rigatoni-val), más tésztával Carbonara nem létezik!

Buon Appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.