2012-04-27

FARFALLE AL SALMONE (Lazacos Farfalle)


FARFALLE AL SALMONE (Lazacos Farfalle)

Hozzávalók (4 főre):

500 g olasz Farfalle (pillangó tészta) 
180-200 g füstölt lazac (szeletelt) 
50 g vaj 
350-400 ml főzőtejszín 
fehér bors 


Elkészítése: 

A füstölt lazac szeleteket darabokra vágjuk. 

Egy nagy serpenyőben feltesszük a vajat melegedni (alacsony hőfokon!), és amikor már majdnem teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lazacot. Figyeljünk arra, hogy a lazacot nem kell igazából megfőzni, csak pár percig, alacsony hőfokon melegíteni, különben elveszíti jellegzetes ízét.

Pár perc múlva hozzáadjuk a főzőtejszínt. A tejszínre is ugyanaz vonatkozik, mint a lazacra, csak nehány percig melegítsük lassú tűzön, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.

Ezek a kis praktikák nagyon fontosak ahhoz, hogy az étel tényleg olyan eredetire sikerüljön, mint ahogy mi főzzük Olaszországban.

Vegyük le a serpenyőt a tűzről.

Közben megfőzzük a tésztát (lásd: Tészta főzés).
Ha fogkeményre főtt a tészta, öntsük a serpenyőbe, gyorsan keverjük össze a tejszínes lazaccal, és tetszés szerint adjuk hozzá a fehér borsot.

A legnagyobb hiba, amit ezután elkövethetünk, ha sajtot reszelünk a tésztára: ilyenkor ehhez a halhoz nem illik a sajt! Egy igazi olasz soha nem tenne ilyet!

Ezt a receptet elkészíthetjük Penne (toll tészta) vagy Tagliatelle (szélesmetélt) tésztákkal is, de másfajta tésztával nem nagyon javaslom!

Buon Appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.