Hozzávalók (4
főre):
500 g olasz
Farfalle (pillangó tészta)
180-200 g
füstölt lazac (szeletelt)
50 g vaj
350-400 ml
főzőtejszín
fehér bors
Elkészítése:
A füstölt
lazac szeleteket darabokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben feltesszük a vajat
melegedni (alacsony hőfokon!), és amikor már majdnem teljesen felolvadt,
hozzáadjuk a lazacot. Figyeljünk arra, hogy a lazacot nem kell igazából
megfőzni, csak pár percig, alacsony hőfokon melegíteni, különben elveszíti
jellegzetes ízét.
Pár perc múlva
hozzáadjuk a főzőtejszínt. A tejszínre is ugyanaz vonatkozik, mint a lazacra,
csak nehány percig melegítsük lassú tűzön, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.
Ezek a kis
praktikák nagyon fontosak ahhoz, hogy az étel tényleg olyan eredetire
sikerüljön, mint ahogy mi főzzük Olaszországban.
Vegyük le a
serpenyőt a tűzről.
Közben megfőzzük a tésztát (lásd: Tészta főzés).
Ha
fogkeményre főtt a tészta, öntsük a serpenyőbe, gyorsan keverjük össze a
tejszínes lazaccal, és tetszés szerint adjuk hozzá a fehér borsot.
A legnagyobb
hiba, amit ezután elkövethetünk, ha sajtot reszelünk a tésztára: ilyenkor ehhez
a halhoz nem illik a sajt! Egy igazi olasz soha nem tenne ilyet!
Ezt a
receptet elkészíthetjük Penne (toll tészta) vagy Tagliatelle (szélesmetélt)
tésztákkal is, de másfajta tésztával nem nagyon javaslom!
Buon
Appetito!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.