2012-04-01

POLLO ALLA BESCIAMELLA (Csirkemell Besamel mártással)


Hozzávalók a csirkéhez (2 főre):

500 g csirkemell filé
50 g vaj

100 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt

Hozzávalók a besamelhez:
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej

Szerecsendió
50 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt


Elkészítése:

A csirkemell filéket jól megmossuk, egyforma vastagságú szeletekre vágjuk.


Egy serpenyőben lassú tűzön felolvasztunk 50 g vajat, beletesszük a csirkemell-szeleteket, és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük, amikor majdnem kész megsózzuk.


Közben elkészítjük a besamelt:
Egy lábasban meglangyosítjuk a tejet. Egy másik edényben nagyon lassan megolvasztunk 50 g vajat. Ha kész, levesszük a tűzről, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és fakanállal vagy kézi habverővel simára keverjük. Nagyon fontos, hogy a vaj és a liszt mennyisége azonos legyen!


A langyos tejet elkezdjük lassan adagolni a mártáshoz és folyamatos kevergetés mellett.


Az edényt kb. 10 percre visszatesszük a tűzre. Amikor a mártás teljesen felvette a tejet és megkaptuk a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, nehogy tovább főjön.


Ennél a receptnél érdemes egy kicsit folyósra hagyni a mártást, mivel később úgyis főni fog még a sütőben, és attól a besamel még jobban besűrűsödik majd.


Ízlés szerint sózzuk, adjunk hozzá őrölt szerecsendiót és reszeljünk bele frissen 50 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajtot.


Az elkészült csirkemelleket egy tepsibe fektetjük, ráöntjük a besamel mártást és 100 g frissen reszelt sajtot ráhalmozunk.



A 180°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük (amíg a sajt rá nem olvad), majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és tálaljuk. 

Sokféle köret illik ehhez az ételhez, pl. burgonya, saláták vagy különféle zöldségek.

Buon Appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.