Autentikus olasz gasztronómiai blog egy vérbeli olasztól! Fedezd fel velem a mediterrán konyha varázslatos ízvilágát! Könnyen elkészíthető receptek, élménybeszámolók, főzési tippek és sok minden más!
2012-04-01
POLLO ALLA BESCIAMELLA (Csirkemell Besamel mártással)
Hozzávalók a csirkéhez (2 főre):
500 g csirkemell filé
50 g vaj
Só
100 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt
Hozzávalók a besamelhez:
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
Só
Szerecsendió
50 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajt
Elkészítése:
A csirkemell filéket jól megmossuk, egyforma vastagságú szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben lassú tűzön felolvasztunk 50 g vajat, beletesszük a csirkemell-szeleteket, és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük, amikor majdnem kész megsózzuk.
Közben elkészítjük a besamelt:
Egy lábasban meglangyosítjuk a tejet. Egy másik edényben nagyon lassan megolvasztunk 50 g vajat. Ha kész, levesszük a tűzről, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és fakanállal vagy kézi habverővel simára keverjük. Nagyon fontos, hogy a vaj és a liszt mennyisége azonos legyen!
A langyos tejet elkezdjük lassan adagolni a mártáshoz és folyamatos kevergetés mellett.
Az edényt kb. 10 percre visszatesszük a tűzre. Amikor a mártás teljesen felvette a tejet és megkaptuk a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, nehogy tovább főjön.
Ennél a receptnél érdemes egy kicsit folyósra hagyni a mártást, mivel később úgyis főni fog még a sütőben, és attól a besamel még jobban besűrűsödik majd.
Ízlés szerint sózzuk, adjunk hozzá őrölt szerecsendiót és reszeljünk bele frissen 50 g Parmigiano Reggiano vagy Grana Padano sajtot.
Az elkészült csirkemelleket egy tepsibe fektetjük, ráöntjük a besamel mártást és 100 g frissen reszelt sajtot ráhalmozunk.
A 180°C-ra előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük (amíg a sajt rá nem olvad), majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és tálaljuk.
Sokféle köret illik ehhez az ételhez, pl. burgonya, saláták vagy különféle zöldségek.
Buon Appetito!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.