Amikor a besamel elkészítésről beszélek mindig az 50 – 50 – 500 jut az eszembe! Igen, ezek az arányok általában.
Hozzávalók:
Vaj 50 g
Liszt 50 g
Tej 500 ml
(Igazán a tej mennyiség a kívánt sürűségtől is függ, de a vaj/liszt mennyiség inkább mindig azonos maradjon!)
Só
Szerecsendió
Technika:
Egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet.
Egy másik kis edényben kis lángon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről, lassan hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverve.
Visszatesszük a tűzre, a langyos tejet nagyon nagyon lassan hozzáadjuk és egy fakanál vagy egy kézi habverő segitségével csomómentesre keverjük.
Kis lángon kb. 10 percig tovább főzzük, folyamatosan keverve, hogy ne csomósodjon.
Levesszük a tűzről, megsózzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Kész.
Buon appetito!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.