2012-04-01

BESAMEL

Amikor a besamel elkészítésről beszélek mindig az 50 – 50 – 500 jut az eszembe! Igen, ezek az arányok általában.

Hozzávalók:

Vaj 50 g
Liszt 50 g
Tej 500 ml
(Igazán a tej mennyiség a kívánt sürűségtől is függ, de a vaj/liszt mennyiség inkább mindig azonos maradjon!)


Szerecsendió

Technika:

Egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet.


Egy másik kis edényben kis lángon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről, lassan hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverve.

Visszatesszük a tűzre, a langyos tejet nagyon nagyon lassan hozzáadjuk és egy fakanál vagy egy kézi habverő segitségével csomómentesre keverjük.

Kis lángon kb. 10 percig tovább főzzük, folyamatosan keverve, hogy ne csomósodjon.


Levesszük a tűzről, megsózzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Kész.

Buon appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.