2014-01-12

PASTASFOGLIA RIPIENA DI FONTINA E PROSCIUTTO (Leveles tészta Fontina sajttal és Sonkával töltve)

Levelés tészta Fontina sajttal és Sonkával töltve


Hozzávalók (4 főre):

2 leveles tészta lap
400 g Fontina alpesi sajt
150-200 g szeletelt főtt sonka (nem füstölt)
1 tojás a felület kenéséhez


Elkészítése:

A leveles tészta lapokat 5 perccel a felhasználás előtt vesszük ki a hűtőből, és a hozzá tartozó sütőpapíron kiterítjük. Az egyik lapot sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük.

A sajtot vékony szeletekre vágjuk majd egyenletesen eloszlatjuk a lapon, a széleket minden oldalon kb 1 cm-en szabadon hagyva.










A sonkaszeleteket a sajt tetejére fektetjük.










A másik tésztalappal befedjük. A széleket erősen ujjal összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon ki. 










A tetejét egy villával mindenhol megszúrkáljuk.

A felvert tojással konyhai ecset segítségével megkenjük, a széleket is, hogy majd szép aranybarnára süljön.


Előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a széle és az alja is megsüljön.


Ha kész, kivesszük a sütőből, kb 5 percet pihentetjük mielőtt 4 felé vágjuk.

Buon Appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.