Hozzávalók (4
főre):
2 leveles tészta lap
400 g Fontina alpesi sajt
150-200 g szeletelt főtt sonka (nem füstölt)
1 tojás a felület kenéséhez
Elkészítése:
A leveles
tészta lapokat 5 perccel a felhasználás előtt vesszük ki a hűtőből, és a hozzá
tartozó sütőpapíron kiterítjük. Az egyik lapot sütőpapírral együtt tepsibe
helyezzük.
A sajtot
vékony szeletekre vágjuk majd egyenletesen eloszlatjuk a lapon, a széleket
minden oldalon kb 1 cm-en szabadon hagyva.
A
sonkaszeleteket a sajt tetejére fektetjük.
A másik
tésztalappal befedjük. A széleket erősen ujjal összenyomjuk, hogy sütés közben
ne nyíljon ki.
A tetejét egy villával mindenhol megszúrkáljuk.
A felvert
tojással konyhai ecset segítségével megkenjük, a széleket is, hogy majd szép
aranybarnára süljön.
Előmelegített
sütőben 180-200 fokon megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a széle és az alja is
megsüljön.
Ha kész, kivesszük a sütőből, kb 5 percet pihentetjük mielőtt 4 felé vágjuk.
Buon
Appetito!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.