Hozzávalók (2
főre):
100 g étcsokoládé
15 g finomliszt
10 gr porcukor
1 tojás
vaj a sütőforma kenéshez
porcukor díszítéshez
Elkészítése:
Az
étcsokoládét kézzel darabokra törjük, majd gőzfürdőben, forró víz felett,
megolvasztjuk.
Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Hozzáteszünk
egy egész felvert tojást és habverővel összekeverjük.
Ezután
fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd a porcukrot, folyamatos keverés mellett.
2 kis
sütőformát kivajazunk, és egy kanál segítségével beletöltjük a masszát.
Előmelegített
sütőben, légkeveréses beállítással, 200 fokon pontosan 8 percig sütjük.
A sütőből
kivéve 1-2 percig pihentetjük, majd a tányérba leborítjuk és egy kevés porcukorral
díszítjük.
Buon
Appetito!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.